Naujienos

Automobilių nuoma Europos Sąjungos šalyse

Automobilių nuoma Europos Sąjungos šalyse

2017-10-22 09:28:24

Automobilis – neatsiejama kasdienio susisiekimo priemonė. Juo keliaujama į darbus, susitikimus, keliones. Tvarkinga transporto priemonė užtikrina saugią ir greitą kelionę, todėl kasmet vis daugiau žmonių ne tik išlaiko vairavimo egzaminus, bet ir įsigyja naudotą ar naują automobilį. Tuo pačiu Lietuvoje ir visame pasaulyje vis populiaresnės tampa automobilių nuomos paslaugos, kai vairuotojai gali pasivažinėti pasirinktomis transporto priemonėmis, turinčiomis tiek mechaninę, tiek automatinę pavarų dėžes. Taip pat tokia paslauga tampa praktišku sprendimu, jeigu norima įsigyti automobilį, kurio nuomos paslaugos buvo pasirinktos. Taigi, tai tampa savotišku automobilio „išbandymu“, galinčiu nulemti transporto priemonės įsigijimą.

Automobilių nuoma yra ypač populiari atostogaujant užsienio kraštuose, nes leidžia nevaržomai keliauti, savarankiškai pasirinkti vietoves ir objektus, kur bus norima sustoti. Vien tik Europoje kiekvienais metais daugiau nei 50 milijonų vairuotojų išsinuomoja automobilius užsienio šalyse, todėl, remdamiesi specialistų patarimais, įvardinsime, į ką rekomenduojama atsižvelgti ir atkreipti dėmesį nuomojantis automobilį Europos Sąjungos šalyse.

Rezervuoti automobilį atostogoms ar verslo kelionei užsienio šalyje galima dar net neatvykus į ją. Taip būsite tikri, jog atvykus į svečią šalį, teliks nukeliauti iki automobilių nuomos punkto, o ten jūsų lauks rezervuota transporto priemonė. Ypač patogu transporto priemonę rezervuoti internetu, nes tokiu būdu galima palyginti skirtingų nuomos punktų kainas ir rasti geriausiai sau tinkantį sprendimą. Tačiau prieš rezervuodami, kuo atidžiau įsiskaitykite į kiekvieno pasiūlymo sąlygas: ar automobilis siūlomas su draudimu ar be jo, ar nėra ribojamas galimas nuvažiuoti kilometrų skaičius, jei transporto priemonė nuomojama nuo oro uosto, ar reikės sumokėti oro uosto mokestį ir pan. Dažnai tokios paslaugos kaip vaiko kėdutė, stogo bagažinė kainuoja papildomai, o taip pat kelionių specialistai rekomenduoja atkreipti dėmesį ar nuomos kaina yra kintanti, kuomet pasirenkama važiuoti automobiliu tik į vieną pusę ir pan.

Taip pat automobilių nuomos punktai dažnai taiko specialius pasiūlymus ir akcijas pigesnėms kelionėms savaitgaliui, tam tikram transporto priemonės modeliui, todėl jei pavyks pastebėti tokį pasiūlymą – jums išties pasiseks, tačiau būtinai paskaitykite net ir smulkiausiomis raidėmis užrašytą tekstą, kuriame gali būti aprašytos papildomos nuomos sąlygos. Užrezervuojant automobilį internetu sutaupysite laiko, kurį skirtumėte vaikštant po skirtingus transporto priemonių nuomos punktus ieškodami geriausio sprendimo.

Draudimas – dar vienas ypač svarbus aspektas, į kurį būtina atkreipti dėmesį. Skirtingose Europos Sąjungos šalyse yra įstatymiškai patvirtintos skirtingos draudiminių išmokų sumos, todėl jei kelionės metu automobilis būtų apgadintas, įvyktų avarija ar kitas nelaimingas atsitikimas, būkite tikri, kad turimo automobilio draudimo užteks reikiamoms išlaidoms padengti. Jeigu nuomos punkte siūloma draudimo suma jums atrodo per maža, padidinkite ją ir užsisakykite papildomą draudimo paslaugą. Atkreipkite dėmesį į tokius aspektus, ar siūlomas draudimas galioja tik automobiliui, ar ir jame esantiems daiktams. Kai kurie automobilių nuomos punktai už papildomą mokestį siūlo draudimą nuo vagystės, taigi, galite pasidomėti, ar šalyje, kurioje viešėsite, yra dažnos vagystės, ar jums reikalinga ši draudimo rūšis.

Prieš patvirtindami pasirinkimą nuomoti automobilį ir pasirašydami sutartį, gerai apžiūrėkite gautą transporto priemonę. Ar transporto priemonėje nėra įlenkimų, įbrėžimų ir pan. Kai kurie nuomos punktų savininkai nėra sąžiningi ir yra linkę pateikti sąskaitas už trūkumus, kurie neva atsirado po naudojimosi transporto priemone. Dėl šios priežasties kartu su nuomos punkto darbuotoju ar savininku yra būtina apžiūrėti automobilį ir raštiškai patvirtinti, kad šis yra be jokių defektų.

Taip pat įsidėmėkite, su kokiu kuro kiekiu turite grąžinti automobilį tam, kad vėliau nekiltų nesklandumų ir neturėtumėte sumokėti papildomai. Skirtingose šalyse teisė nuomoti automobilį yra leidžiama nuo 18, 21, o kartais ir 25 metų. Taip pat reikalaujama ne mažesnio nei 1 metų vairavimo stažo. Už transporto priemonės nuomos paslaugas dažniausiai prašoma sumokėti kreditine kortele, o ne grynais pinigais, taigi, vykdami į užsienio šalį būkite pasiruošę tam skirtus dokumentus ir būkite atsispausdinę jums skirtą automobilio rezervaciją patvirtinantį laišką.

Jūsų patogumui - naują galimybė nuomotis automobilius Rygos tarptautiniame oro uoste!

2023-07-30 13:39:44

Nuo šiol automobilį galite rezervuoti ir atsiimti ne tik Lietuvoje, bet ir Latvijoje, Rygos tarptautiniame oro uoste. Dėl augančio klientų poreikio, skrydžių ir susisiekimo patogumo automobilių nuoma Rygos oro uoste tampa vis paklausesnė, tad nuomos pasiūlymus Rygoje jau galite palyginti ir rezervuoti pasinaudoje mūsų teikiamomis paslaugomis.

Automobilių nuoma Vilniaus, Kauno, Palangos oro uostuose. Ką pravartu žinoti?

2019-07-28 16:41:22

Automobilio nuomos ieškančiam klientui, atvykstančiam į oro uostą dažnai kylą klausimai: kur reikės atsiimti automobilį? Ar teks kieno nors laukti? Kaip automobilį grąžinti? Ar atvykti galima nakties metu? Atsakant į visus šiuos klausimus, norime patikslinti, kad automobilių nuoma visuose Lietuvos oro uostuose yra išties paprasta ir netgi labai patogi. Jei atskrendate į Vilniaus oro uostą visais atvejais, atvykę Jus atsidursite Vilniaus oro uosto atvykimo terminale. Nors šis terminalas yra nedidelis, klientų patogumui Jis yra suskirstytas į A, B ir C dalis, kurių kiekvienoje yra įsikūrę skirtingi nuomos punktai. Būtent į vieną iš nuomos punktų, kuris bus nurodytas Jūsų užsakymo patvirtinime Jums ir reikės eiti pirmiausia.